Duurzame maatregelen om je kas te upgraden

Bij Hoogenraad Greenhouses bieden we een scala aan duurzame oplossingen voor de renovatie en verbetering van kassen en bedrijfsruimten. Of je nu op zoek bent naar betere isolatie, energiebesparing, zonnepanelen, knikdaken, of zelfs hulp bij subsidieaanvragen, wij staan klaar om je te helpen.

Offerte aanvragen

Oplossingen voor de eisen van vandaag en morgen

bij Hoogenraad Greenhouses streven we naar duurzaamheid en efficiëntie in de glastuinbouw, en we bieden oplossingen voor de eisen van vandaag en morgen.

Zo pakken wij dat aan

Sandwichpanelen installeren

Creëer met sandwichpanelen meer isolatie of meer werkruimte

Waarom kiezen voor glas als bedekking voor kas of bedrijfsruimte? In veel gevallen zijn sandwichpanelen een perfect alternatief. Het materiaal garandeert een lange levensduur. Bovendien werk je met sandwichpanelen effectief aan het terugdringen van het energieverbruik, door de sterke isolerende werking.

Renovatie

Een gerenoveerde kas is ook een energiezuinige kas 

Een verouderde kas is al gauw een energieslurper. En met de huidige gasprijzen is energie besparen actueler dan ooit. Bij Hoogenraad Greenhouses kunnen we alle maatregelen nemen om je kas te upgraden naar de eisen van vandaag - en vooral die van morgen.

Denk aan het verbeteren van de isolerende eigenschappen, bijvoorbeeld door het installeren van glas, polycarbonaatpanelen of sandwichpanelen. Scherminstallaties bieden perfecte opties om de thermische isolatie te verbeteren, met energieschermen, verduisteringsschermen of isolatieschermen. Die installatie passen we voor je aan of we vernieuwen ‘m compleet.

Renoveren en tegelijkertijd ophogen heeft nog meer voordelen. Zoals een hogere luchtcapaciteit, de mogelijkheid om efficiënter te werken of extra ruimte voor installaties te creëren.

Zonnepanelen

We zijn ook installateurs van zonnepanelen

Veel elektrische installaties in de kas laten de energienota fors oplopen. Met zonnepanelen creëer je eigen energiecentrale. Mogelijkheden genoeg in de glastuinbouw om zonnepanelen te installeren. 

De daken van bedrijfsruimten bijvoorbeeld zijn er in veel gevallen prima geschikt voor. Of kies meteen voor een efficiënte twee-in-één-oplossing: sandwichpanelen om de isolatie te optimaliseren en erbovenop zonnepanelen om je energieverbruik te minimaliseren. Hoogenraad Greenhouses regelt het van begin tot eind: de keus van het juiste type pv-paneel, het regelen van de vergunning en de probleemloze plaatsing en installatie.

Knikdaken

Meer voordelen in één met een knikdek

Stel je tegenwoordig andere eisen aan je kas? Bijvoorbeeld qua lichtinval, schaduwvorming, ventilatie of regenwaterafvoer? Op al deze vragen is de installatie van een knikdek het antwoord. En daar hoeft geen nieuwe kas voor aan te pas te komen.

Je krijgt meer mogelijkheden om natuurlijk te ventileren, door knikdaken te laten uitvoeren met ventilatieopeningen aan de zijkanten of in de nok van de kas. En met de hevige regenval die door klimaatverandering alleen maar vaker gaat voorkomen kan regenwater sneller z’n weg naar beneden vinden.

Subsidieaanvragen

Zelfs de subsidieaanvraag maken we voor je in orde

Voor veel investeringen op het gebied van duurzaamheid krijg je subsidie van de overheid. Plannen om in je bedrijf te investeren om de duurzaamheid een boost te geven? En kun je ook nog eens aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming in de vorm van subsidie? Dan maken we ook de subsidieaanvraag voor je in orde. Compleet ingevuld, op tijd ingediend. Want je bent een totaal-aannemer of je bent het niet.

Offerte aanvragen?

Bel direct: 0174 414 627

Offerte aanvragen